Напевно, всі дивилися мультфільм про щурика, який дуже любив готувати? Після перегляду я дуже захотіла приготувати "Рататуй", але саме такий, який готував Ремі. Рецепт я знайшла на одному американському сайті і перекла. Я дещо змінила і пропоную Вам спробувати Рататуй в такому варіанті.
Інгредієнти:
соус: ►350 г болгарського перцю ►350 г помідорів ►200 г цибулі ►2-3 гілочки чебрецю (за бажанням) ►сіль ►рослинне масло
овочі: ►500 г цукіні або кабачків ►500 г баклажанів ►500 г помідорів
заправка: ►5 ст.л. рослинної олії ►2-3 зубчики часнику ►зелень за смаком ►сіль ►перець
Приготування:
Приготуэмо соус соус. Перець викласти у форму для запікання, поставити в духовку. Запікати при температурі 180°С до тих пір, поки шкірка не почне чорніти (приблизно 30 хвилин). Гарячий перець покласти в поліетиленовий пакет, залиште щоб охолодився. Потім перець очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками. Цибулю і часник дрібно покришити. Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками. На рослинному маслі обсмажити цибулю. Додати перець, смажити 2-3 хвилини. Додати помідори, посолити, смажити до тих пір, поки соус не почне густіти (близько 6-8 хвилин). Перекласти соус в блендер, подрібнити. Додати листочки чебрецю, перемішати. Викласти соус у форму, розрівняти. Цукіні нарізати дуже тонкими кружечками. Я всі овочі різала на спеціальній тертці. Баклажани нарізати тонкими кружечками. Якщо баклажани гіркі, їх треба посолити, залишити на 30 хвилин, потім промити в холодній воді, віджати. Помідори нарізати тонкими кружечками. У форму, чергуючи, викласти баклажани, помідори, цукіні. Готуємо заправку. Зелень дрібно покришити. Змішати масло, зелень, часник. Посолити, поперчити. Овочі полити заправкою. Форму накрити фольгою. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°С протягом години. Якщо овочі не будуть готові, поставити їх у духовку і запікати до готовності. При бажанні, при подачі можна збризнути овочі бальзамічним оцтом.
bon appetit:)
Джерело: http://www.say7.info/cook/recipe/730-Ratatuy.html |