Неділя, 28.04.2024, 11:26
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Другі страви » Рататуй

Рататуй


Напевно, всі дивилися мультфільм про щурика, який дуже любив готувати?
Після перегляду я дуже захотіла приготувати "Рататуй", але саме такий, який готував Ремі. Рецепт я знайшла на одному американському сайті і перекла. Я дещо змінила і пропоную Вам спробувати Рататуй в такому варіанті.

Інгредієнти:

соус:
►350 г болгарського перцю
►350 г помідорів
►200 г цибулі
►2-3 гілочки чебрецю (за бажанням)
►сіль
►рослинне масло

овочі:
►500 г цукіні або кабачків
►500 г баклажанів
►500 г помідорів

заправка:
►5 ст.л. рослинної олії
►2-3 зубчики часнику
►зелень за смаком
►сіль
►перець


Приготування:

Приготуэмо соус соус.
Перець викласти у форму для запікання, поставити в духовку. Запікати при температурі 180°С до тих пір, поки шкірка не почне чорніти (приблизно 30 хвилин). Гарячий перець покласти в поліетиленовий пакет, залиште щоб охолодився. Потім перець очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками. Цибулю і часник дрібно покришити. Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками. На рослинному маслі обсмажити цибулю. Додати перець, смажити 2-3 хвилини. Додати помідори, посолити, смажити до тих пір, поки соус не почне густіти (близько 6-8 хвилин). Перекласти соус в блендер, подрібнити. Додати листочки чебрецю, перемішати. Викласти соус у форму, розрівняти. Цукіні нарізати дуже тонкими кружечками.
Я всі овочі різала на спеціальній тертці. Баклажани нарізати тонкими кружечками.
Якщо баклажани гіркі, їх треба посолити, залишити на 30 хвилин, потім промити в холодній воді, віджати. Помідори нарізати тонкими кружечками. У форму, чергуючи, викласти баклажани, помідори, цукіні. Готуємо заправку. Зелень дрібно покришити. Змішати масло, зелень, часник. Посолити, поперчити. Овочі полити заправкою. Форму накрити фольгою. Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180°С протягом години.
Якщо овочі не будуть готові, поставити їх у духовку і запікати до готовності.
При бажанні, при подачі можна збризнути овочі бальзамічним оцтом.

bon appetit:)




Джерело: http://www.say7.info/cook/recipe/730-Ratatuy.html
Категорія: Рататуй | Додав: unknown (15.04.2013)
Переглядів: 757 | Коментарі: 1 | Теги: Рататуй | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Швидкий пиріг з персиками
Бізе з кавовою начинкою
Курка по-грецьки
Десерт "Квітка в горщику"
Молочний пунш
Курячий стейк із зеленою цибулею та картоплею
Як вибрати та приготувати курку
Салат Олів'є (радянський варіант)
Капустняк
Салат з курячої печінки та овочів
Категорії розділу
Бефстроганов [1]
Биточки [1]
Біфштекс [1]
Страви з яєць [14]
Буженина [2]
Гарніри [19]
Голубці [1]
Грибні [7]
Гуляш [3]
Печеня [1]
Запіканки [8]
Зрази [3]
З морепродуктів [4]
Каші [4]
Котлети [6]
Крокети [1]
Лазанья [4]
Кебаб [5]
М'ясні страви [20]
Овочеві [3]
Омлет [2]
Плов [1]
Рагу [1]
Рататуй [1]
Суші, Роли [12]
Ромштекс [1]
Ростбіф [1]
Страви з риби [15]
Стейк [1]
Тефтелі [2]
Фрикадельки [3]
Чахохбілі [2]
Шашлик [2]
Шніцель [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua