Інгредієнти:
►Вершкового масла - 120 гр. ►Борошна - 200 гр. ►2 ст. ложки цукру + 2 ст. ложки - посипати зверху ►Щіпка солі (1 \ 4 ч. ложки) ►Персиків (2 штуки) - 400 гр. ►Холодної води - 3 ст. ложки
Приготування:
Духовку розігрійте до 200°С. Дістаньте з холодильника масло, хай поки полежить і стане м'яким. З персиків вийміть кісточку і наріжте фрукти часточками.
Вершкового масла я навмисно вказую трохи більшу кількість, буквально на 1 ст. ложку, ніж його зазвичай беруть для приготування пісочного або рубаного тiста. Тут я хочу, щоб основа пирога після випічки була м'якою, щоб хрустіла тільки по краях і щоб була насиченого вершкового смаку. Саме тому сюди абсолютно ні в якому разі не можна використовувати маргарин, готувати - тільки з вершковим маслом, гарним маслом.
Викладіть масло в миску, додайте до нього борошно, цукор і сіль. Розімніть масло виделкою або за допомогою пальців, змішуючи його з борошном до великої крихти.
Додайте 3 ст. ложки холодної води і швидко-швидко перемішуючи, замісіть тісто. Густим, подібно пісочного, тісто не буде. Воно не буде "литися" з ложки, тай в кульку його не зберете.
Деко застелити папером для випічки. За допомогою ложки викладіть тісто на папір розрівняйте в шар, близько 5 мм завтовшки. На тісто, починаючи від центру, викладайте часточки персиків. Присипте фрукти цукром і запікайте в розігрітій до 200°С духовці 20 хвилин. При такій високій температурі тонке тісто швидко запечеться, а фрукти, залишаться злегка твердими всередині, зверху покриються тонкою карамельною скоринкою.
Будете їсти пиріг гарячим або холодним - не важливо. Він прекрасний в обох варіантах. Якщо захочете якось доповнити цей десерт, при подачі додайте до нього ложку самої звичайної сметани.
bon appetit:)
|