У каструлю з холодною водою покладіть м'ясо і доведіть до кипіння. Після цього зніміть з бульйону піну, і додайте в нього одну очищену цілу цибулину. Зменшивши вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште її в спокої на годину. Далі в наш капусняк потрібно покласти цілу картоплю (якщо вона велика, розріжте на 2 частини) і варіть суп до готовності цього овоча хвилин 20. По закінченні цього часу виймаємо з каструлі картоплю і додаємо в бульйон пшоно, капусту (якщо використовуєте свіжу, її потрібно потерти на крупній тертці або дрібно нарізати) і лавровий лист. Дочекайтеся, поки пшоно буде готово. Чистимо і дрібно нарізаємо моркву і цибулю, обсмажуємо на рослинному маслі і додаємо до них томатну пасту і 100 мл води. Все це потрібно перемішати, посолити і поцукрити. Поки з засмажкою википає вода, робимо з картоплі пюре. З бульйону витягаємо цибулину і відправляємо туди вміст сковороди і картопляне пюре. Капусняк посоліть і поперчіть, додайте в нього кріп і почекайте, поки суп закипить. А далі знімаємо наше блюдо з вогню і даємо йому «відпочити» 20-30 хвилин. Їсти капусняк потрібно зі сметаною і житнім хлібом.