Неділя, 28.04.2024, 00:40
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Гранат. Корисні властивості граната


Гранат - один з найкорисніших фруктів на Землі. Він відомий з давніх часів. Згадки про нього зустрічаються навіть у Біблії. А великий цілитель Авіценна згадував його в своїх трактатах 150 разів, і все з різних приводів!

Існує величезна кількість сортів граната. Вони відрізняються не тільки за величиною плодів і зерен, але і за кольором, смаком. Кожен плід містить 1000 і більше насіння, з яких можна отримати корисний гранатовий сік. В залежності від сорту він може бути від практично білого до темно-вишневого кольору. За кислотності соку сорти діляться на 3 групи: солодкі, кисло-солодкі і кислі (іноді терпкі). Кислий сік граната треба обов'язково розбавляти водою, так як в ньому міститься багато кислот.

Кисло-солодкий смак гранатового соку діє не тільки освіжаюче, але і збуджує апетит, покращує травлення. При цьому гранат - низькокалорійний фрукт (30 ккал).

Корисно в гранаті абсолютно все: і шкурки, і м'якоть плоду, і сік, і кісточки, і квіти дерева, і коріння ... Він дуже корисний - як у свіжому вигляді, так і у вигляді варення. Гранат настільки унікальний за своїм складом і корисними властивостям, що його застосовують і в медицині, і в косметології.

У гранатах містяться такі корисні речовини як вітаміни, клітковина, мікроелементи: кальцій, калій, натрій магній, марганець. Гранатовий сік допомагає для запобігання і лікування цілого ряду захворювань (наприклад, анемії, ангіни, респіраторних інфекцій), надає протизапальний ефект, сприяє нормалізації кров'яного тиску і т.д. А відвар з кори цього фрукта допоможе забути про розлади шлунка.

Але пам'ятайте, що вживання великої кількості відварів і настоїв із плодів і кори граната може привести до запаморочення, загальної слабкості, нудоти, блювоти і навіть судом.

Як вибрати гранат?

Вибрати смачний і корисний гранат досить просто. Він повинен бути досить великим. У стиглого фрукта шкірка повинна бути трохи підсушена по всій площі граната. Вона повинна як би обтягувати трохи випираючі зсередини зерна. Гранат має бути твердим. Якщо кірка має м'які ділянки, то від такого плоду варто відмовитися. Залежно від сорту колір граната може бути від рожевого до яскраво-червоного. Під шкіркою цього фрукта "ховаються" близько тисячі зерняток з кісточкою. Кожна кісточка повинна бути укладена в соковиту, приємну на вигляд і на смак м'якоть, що містить безпосередньо гранатовий сік. Адже чим більше м'якоті, тим соковитіше гранат. До речі, велика кількість зерняток всередині плоду дала латинська назва цій ягоді - "гранатум", що в перекладі означає "зернистий".

У всі часи цей фрукт мав глибоке символічне значення. У Біблії гранат тлумачиться як образ єдності Всесвіту, а у багатьох народів він був символом багатства, любові і родючості.





Джерело: http://cook.rutxt.ru/
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (10.09.2012)
Переглядів: 1851 | Коментарі: 4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Салат "Авокадо і креветки"
Капоната по-сицилійськи
Сало з соляного розчину зі спеціями
Коктейль "Піна Колада"
Грецька закуска «Tzatziki»
Шоколадний мус
Рибні палички з соусом тартар
Кекс з йогуртом і какао
Як вибрати та приготувати курку
Салат "Дубок"
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua