Інгредієнти:
►Кальмари - 400 г ►3 невеликих свіжих огірочка (або китайська капуста) ►2 варені яйця ►300 г сиру ►Майонез для заправки ►Оливки, лимон для прикраси
Приготування:
Спочатку робимо кошички, так як перед розкладанням салату вони повинні добре застигнути. Дно плоскої тарілки змащуємо вершковим маслом, зверху натираємо трохи сиру, викладаємо з нього коло діаметром 10-12 см. Ставимо тарілку на 20 секунд в мікрохвильову піч або поміщаємо в розігріту духовку до розплавлення сиру. Дістаємо, даємо трохи охолонути, потім акуратно знімаємо сирне коло з тарілки, кладемо на перевернутий стакан і надаємо потрібну форму. Ставимо в холодильник до повного охолодження. Так само робимо з рештою сиру. Тушку кальмара очистити, видалити хорду, добре промити, покласти в миску і залити окропом. Так повторити 2 рази. Потім вийняти кальмара з води, нарізати півкільцями або соломкою. Огірки нарізаємо соломкою. Яйця дрібно рубаємо ножем. Змішуємо всі інгредієнти, якщо потрібно - досолюємо, заправляємо майонезом і ставимо в холодильник для охолодження. Перед подачею на стіл розкладаємо в кошички. Прикрашаємо оливками, листям салату, кружками лимона. Їмо разом з сирною «тарою»
bon appetit:)
|