Інгредієнти:
►Філе курячої грудки - 500 гр. ►Сік половини лимона ►Сухий орегано - 1 ч. л. ►Оливкова олія - 4 ст. л. ►Чорний мелений перець - 1/2 ч. л. ►Сіль
Для соусу:
►Натуральний йогурт (краще пожирніше) - 125 гр. ►Часник - 1 зубчик ►Сік маленького лимона - 1/2 ►Свіжий огірок - 1 шт. ►Чорний перець - 1 шт. ►Сіль
Приготування:
Промиваємо м'ясо гарненько. Нарізаємо довгими тонкими смужками. Складаємо все в посудину, наливаємо оливкову олію, сік лимона, всипаємо орегано, перець, сіль. Добре все помішуємо, накриваємо кришкою, в холодильник на 4 години маринуватися.
Робимо соус (цацікі). Це типове грецьке блюдо, їдять з м'ясом і овочами, намазують на хліб. Огірок натираємо на тертці, віджимаємо від зайвої рідини. Додаємо йогурт, перець, лимонний сік, сіль і дрібно нарізаний часник. Курку обсмажуємо на сильному вогні до рум'яності. Можна на звичайній сковорідці, але краще на сковороді-гриль.
bon appetit:)
|