Інгредієнти:
►огірки, ►500 гр солі, ►500 гр цукру, ►100 мл столового оцту, ►2-3 зубчики часнику, ►1/2 болгарського перцю, ►лавровий лист, ►чорний перець горошком, ►¼ ч.л. меленого перцю, ►кріп, ►петрушка
Приготування:
Ретельно промийте огірки і обріжте кінчики з двох сторін. Складіть огірки в чистий посуд, залийте окропом, закрийте кришкою і ретельно укутайте ковдрою. Залиште їх в теплому місці до тих пір, поки вода не стане теплою. У цей час приготуйте розсіл. Для цього в 10 літрах води розчиніть 500 гр солі і 500 гр цукру, в цьому розчині прокип'ятіть петрушку і кріп, після чого їх потрібно вийняти. Залиште розсіл на маленькому вогні до охолодження води в огірках, потім влийте 100 мл столового оцту. Ретельно промийте банки і обдайте їх окропом, на дно кожної трилітрової банки покладіть 2-3 зубчики порізаного часнику, половину болгарського перцю, лавровий лист, 5 горошин чорного перцю і ¼ чайної ложки меленого перцю. Розкладіть по банках огірки, залийте киплячим розсолом і закатати кришками. Переверніть банки кришками вниз, укутайте ковдрою і залиште на добу в теплому місці.
bon appetit:)
|