Інгредієнти:
►5 кг баклажанів, ►1 ст. рослинної олії.
Для маринаду: ►10 кг солодкого болгарського перцю, ►2-3 стручки гіркого перцю, ►1-2 головки часнику, ►1 склянка фруктового оцту, ►сіль - за смаком.
Приготування:
Баклажани наріжте вздовж шматочками завтовшки 5 мм. Рясно посоліть, після чого дайте постояти 20-30 хвилин. Промийте холодною водою і відіжміть рукою, щоб зійшли вода і гіркота. Розпряміть шматочки, підсмажте їх на рослинній олії і складіть в миску. Тепер приготуйте маринад. Для цього солодкий перець очистіть від зерен, пропустіть через м'ясорубку, додайте стручки гіркого перцю, часник, оцет. Посоліть суміш за смаком і прокип'ятіть. Баклажани розкладіть по банках (краще 2-х або 3-х літровим). Залийте маринадом, не доходячи 1-2 см доверху. Пастеризують 10 хвилин. Закатати кришками. Банки переверніть і укутайте на 5-6 годин. Приготовані таким способом баклажани дуже добре зберігаються в коморі, шафці (банки, як правило, не «вибухають»).
bon appetit:)
Джерело: http://Баклажани зимові, баклажани на зиму |