Інгредієнти (15-16 шт. вафель):
►Борошно - 400 г ►Цукор - 150 г ►Жовток - 1 шт ►Сіль на кінчику ножа ►Сода на кінчику ножа (можна замінити розпушувачем) ►Вода або молоко - 600 мл ►Масло - 2 столових ложки
Ванільний крем: ►Борошно - 2 столових ложки ►Молоко - 500 мл ►Цукор - 5 столових ложок ►Ваніль, ванілін ►Жовтки - 2 шт
Приготування:
Жовток збийте з цукром, сіллю, содою і 50 мл води або молока. Продовжуючи збивати, Введіть рідину. Після 5-7 хвилин збивання повинна вийти пишна піна. Поставте міксер на середню швидкість і в декілька заходів додавайте борошно. Знову все добре вимішуємо: 7-10 хвилин. Масло додаємо в самому кінці. При використанні молока тісто виходить досить густим. Далі робимо вафлі. Для крему: жовтки збийте з цукром. Муку розведіть в 100 мл молока і додайте в збиті жовтки. Влийте молоко, що залишилося, поставте на вогонь нехай закипить, не перестаючи помішувати. Перестанете - підуть грудки. Далі крем зніміть з вогню і трохи охолодіть. При охолодженні він застигає, тому для вафельного пирога його потрібно брати дуже теплим. Перемащуємо вафлі кремом і складаємо з них торт.
bon appetit:)
|