Четвер, 02.05.2024, 18:29
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Як вибрати заморожені і свіжі ягоди?


Щоб забути про лікарів, за літо треба з'їсти 10 кілограмів ягід. Ці маленькі плоди містять безліч антиоксидантів, здатних протистояти різні хвороби. У них міститься у багато разів більше таких вітамінів, як А, С, Е, ніж в інших рослинах. Але якщо на грядках диво-ліки ще не достигли, не біда, йдіть в магазин, де можна купити найрізноманітніші як свіжі, так і заморожені плоди.

Свіжі ягоди, що продаються в магазині не в сезон дозрівання плодів, вирощені в теплиці або привезені з-за кордону. Вони красиві, смачні, але вітамінів в них менше, ніж у ягодах, заморожених в сезон дозрівання. У заморожених плодах через 6 - 8 місяців зберігання залишається приблизно 70% корисних речовин, а в свіжих вже через тиждень вітамінів практично не залишиться.

Вибираючи свіжі ягоди, обов'язково понюхайте їх, якщо полуниця пахне полуницею, значить можна купувати. Але перш ніж покласти в кошик, уважно огляньте плоди. Тріснуті, з плямами і з глибокими ушкодженнями ягоди відкладіть в сторону. Вважається, що чим ягідка дрібніша, тим солодша.

Якщо ми візьмемо 1-відсотковий водний розчин виноградного або яблучного оцту і трохи промиємо ягоди, то на плодах не буде цвілі, мікроорганізмів. Ця ягода і в охолодженому вигляді в 2 рази довше буде лежати в холодильнику не псуючись, і в замороженому.

У магазинах великий асортимент заморожених і садових, і лісових ягід. Нахиляючись низько над холодильником, де зберігаються нерозфасовані плоди, ми струшуємо на них пил і волосся. Заморожена фасовка набагато надійніша, принаймні, вона безпечна для здоров'я.

На етикетці повинні бути вказані і виробник, і термін зберігання, і навіть рецепти приготування страв з ягід. Однак наскільки якісні плоди знаходяться в пакеті визначити складно. Якщо струснувши пакет, ви почуєте легке постукування, значить ягоди тверді й відокремлені один від одного. Такий продукт можна сміливо вживати. Розморожувати ягоди краще перед вживанням і повторно не заморожувати. Оскільки при розморожуванні з ягід витікає сік, а разом з ними всі корисні речовини.

Найкорисніша ягода - чорна смородина, а от сама алергенна - полуниця. Якщо у Вас підвищена кислотність або гастрит, то краще вживати ягоди після механічної і теплової обробки у вигляді киселів, компотів, желе або мусів.

Щоб радувати себе ароматними, свіжими ягодами круглий рік їх можна заморозити і самостійно. Для цього візьміть найкрасивіші ягоди, розкладіть їх на дошці і покладіть в морозилку, потім дістаньте, перекладете в спеціальні пакети і знову відправте в морозилку. Так ягоди збережуть свою форму і не втратять смаку.





Джерело: http://cook.rutxt.ru
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (11.09.2012)
Переглядів: 1255 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Вибираємо морозиво
Курячий пиріг в горщику
Як вибрати та приготувати курку
Гаспачо
Швидкий пиріг з персиками
Чебуреки з грибами і сиром
Грінки з грибами і часником
Лимонно-чорничні оладки
Салат "Мімоза"
Домашня Фанта
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua