Iнгредієнти:
►Свіжої смородини - 1 кг ►Цукру - 2,5 склянки ►Води - 2 столові ложки
Приготування:
Потрібно перебрати і ретельно вимити ягоди. Покладiть їх у каструлю, додайте води і трохи поваріть до тих пір, поки смородина не розваритися.
Потім за допомогою блендера подрібніть суміш і, якщо знадобитися, пропустіть через сито, можна це робити і без блендера, просто перетираючи суміш крізь сито.
Після такого процесу, майбутній мармелад зі смородини змішайте з 2 склянками цукру і знову варіть. Цей сироп повинен вваритися і стати густим. Це нагадує процес приготування варення.
Щоб перевірити готовність, візьміть трохи соку смородини на холодну тарілку, якщо крапля не розтікається значить, можна розливати по формах, або використовувати одну цільну ємність, а потім, коли мармелад зі смородини стане густим, розрізати по шматочках.
Не забудьте, як і магазинний мармелад, свій домашній теж посипати цукром.
bon appetit:)
|