►масло вершкове або маргарин - 150 г ►цукор - 150 г ►яйця - 4 шт ►крохмаль картопляний - 50 г ►борошно - 150 г ►вода або молоко - 1/2 склянки
Приготування:
Розм'якшене масло збийте з цукром, потім, продовжуючи збивати, по одному додайте яєчні жовтки, підмішуючи крохмаль, борошно і воду. Яєчні білки збийте в міцну піну і додайте в тісто, акуратно перемішуючи. Тісто вийде не густим (як кефір). Випікайте вафельні трубочки відразу ж. Вафельниці добре розігрійте, відкрийте і на середину нижньої половини налийте тісто (якщо товстіший, то 1 ст. ложку або на око). Закрийте, легко притисніть і випікайте близько 2-х хв. Час випікання визначайте за кольором вафель (вафельні трубочки повинні бути світло-коричневими, золотистими). Готові вафлі акуратно знімайте з вафельниці (лопаткою або ножем) і гарячими (обережно, але дуже швидко) відразу ж згортайте в трубочку. Затверділі трубочки акуратно перекладайте на блюдо. Коли вафельні трубочки повністю охолонуть, їх можна начинити будь-яким кремом.