Четвер, 25.04.2024, 02:12
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Оливки й маслини. Як вибрати оливки?


Оливки - це один з найкорисніших продуктів. Фахівці стверджують, що вони містять близько ста активних речовин (переважають вітаміни Е, А і С). М'якоть оливок на 75% складається з рослинних олій. Речовини, що містяться в оливках, зміцнюють клітинні мембрани і слизисті оболонки, благотворно впливають на роботу шлунка, підшлункової залози, печінки і серцево-судинної системи, очищають організм від шлаків і токсинів.

Приходячи в магазин, ми часто зупиняємо свій погляд на прилавку з маслинами і оливками. Чим же відрізняються оливки і маслини? Та взагалі-то нічим. І ті, і інші є плодами оливкового дерева. Це як виноград. Буває зелений, синій і червоний, так само і маслини. Тобто колір залежить суто від сорту і зрілості плоду. Просто так повелося, що чорні плоди називають маслинами, а зелені - оливками.

Існують десятки видів оливок. У нас в країні ці плоди стали популярні не так давно. На прилавках наших магазинів знаходиться величезна кількість оливок і маслин. Їх умовно можна розділити на три види: з кісточкою, без кісточки і оливки з начинкою.

Як вибрати оливки або маслини:

1) плоди не повинні мати зовнішніх дефектів;

2) зміст оливкового масла - 50 - 60%;

3) щільна консистенція.


При виборі оливок з кісточками потрібно дотримуватися головного правила: м'якоть повинна бути значно більше кісточки. Саме такі плоди вважаються найсмачнішими. При покупці оливок в скляній банці, уважно подивіться, щоб не було рваних плодів.

Упаковані оливки, як правило, в бляшані та скляні банки. Тип упаковки не грає особливого значення. В Україні покупці віддають перевагу оливкам в жерстяній упаковці (дешево і якісно).

На упаковці має бути вказаний термін придатності і калібр плодів. Калібр - показник розміру оливок - складається з двох чисел, написаних через косу риску. Це мінімальна і максимальна кількість плодів в кілограмі сухої ваги. Чим менше ці числа, тим крупніші оливки. Термін придатності становить 3 роки для скляних банок і 2 роки для жерстяних.

Оливки можна піддавати термічній обробці, так як при цьому не виробляються канцерогени.





Джерело: http://cook.rutxt.ru/
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (10.09.2012)
Переглядів: 1363 | Коментарі: 5 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Риба в медово-соєвому соусі
Алкогольне желе на Новий рік «Jello Shots»
Курячий пиріг в горщику
Сирно-банановий крем
Оливки й маслини. Як вибрати оливки?
Бісквітний медовик без масла
Заморожений білий "гарячий" шоколад
Запечені гриби з сиром і помідорами
Тріска в духовці з овочами
Домашній хліб в духовці
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua