Інгредієнти (10 порцій):
►Баклажани - 150 гр. ►Цибуля ріпчаста - 300 гр. ►Кабачки - 350 гр. ►Помідори - 600 гр. ►Листи для лазаньї (12 штук) - 250 гр. ►Сир моцарела - 100 гр. ►Томатна паста - 40 гр. ►Сіль, суміш прянощів "Італійські трави", лавровий лист, перець горошком-за смаком ►Молоко - 500 мл. ►Яйця - 1-2 шт.
Приготування:
Цибулю очистити, подрібнити. Викласти її в сковороду, залити склянкою води і тушкувати до тих пір, поки вода не випарується. Тим часом, очистити баклажан і кабачок. Подрібнити. Викласти в сковороду з цибулею, додати сіль, склянка води і "Італійські трави". Поки овочі тушаться, помідори обшпарити окропом, зняти з них шкіру і теж подрібнити. Викласти до інших овочів, додати томатну пасту. Тушити до тих пір, поки не випарується вся рідина. Для соусу влити в каструлю половину молока, додати лавровий лист, трохи солі і перець горошком. Поставити на водяну баню. Яйця злегка збити, змішати з половиною молока. Коли в каструлі все почне закипати, акуратно влити туди молоко з яйцем, постійно помішуючи. Варити до легкого загусання, не припиняючи мішати. Після цього соус потрібно процідити. Листи для лазаньї відварити до напівготовності в підсоленій воді. На дно форми для запікання вилити половину соусу. Зверху викласти частину листів для лазаньї. На них-половину овочів. Накрити листами. Полити соусом, викласти овочі, що залишилися, натерти половину сиру. Викласти останні листи. Посипати сиром, натертим на дрібній тертці. Поставити в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Після цього можна подавати.
bon appetit:)
|