Інгредієнти:
►Близько 8 картоплин середнього розміру, ►Гриби (шампіньйони) - 400 гр. ►Часник - 4 зубчики ►Невеликий пучок петрушки ►Оливкова олія ►Сіль і мелений чорний перець ►Вершки (жирні) - 300 мл.
Приготування:
Розігріваємо духовку до 200°С. Чистимо і миємо картоплю, потім нарізаємо тонкими скибочками (2-3 мм). Добре промиваємо картоплю від крохмалю і залишаємо стікати. Тим часом нарізаємо гриби. Розігріваємо олію в сковороді з товстим дном на середньому вогні. Викладаємо картоплю, перемішуємо дерев'яною ложкою, так щоб усі ломтики були покриті маслом. Додаємо сіль, перець. Продовжуємо перемішувати до тих пір, поки не побачимо, як скибочки картоплі стають клейкими, так як картопля починає виділяти крохмаль. Одночасно розігріваємо сковороду для грибів, додаємо 1 ст.л. оливкової олії викладаємо гриби, солимо. Як тільки скибочки картоплі стають клейкими, додаємо часник і вливаємо вершки, рівно стільки, щоб покрити повністю скибочки картоплі, але не більше, просто смак буде менш жирний, але все так само насичений і вершковий. Зменшуємо вогонь і готуємо картоплю ще близько п'яти хвилин. Знімаємо з вогню готові гриби. Дрібно нарізаємо петрушку. Знімаємо сковороду з картоплею з вогню і перевіряємо спеції на смак. У цей момент можна додати солі або перцю, якщо їх кількість здається недостатня. Вмішуємо в блюдо гриби і петрушку. Переміщаємо все разом у форму для випічки. Печемо в духовці 20 -30 хвилин. Все! Блюдо готове!
bon appetit:)
|