Інгредієнти:
►4 кг баклажанів, ►1 головка часнику, ►5 шт. перцю чорного горошком.
Маринад: ►4 л води, ►1,5 ст. фруктового оцту, ►1,5 ст. рослинної олії, ►1 ст. цукру, ►0,5 ст. солі.
Приготування:
Баклажани відваріть цілими протягом 10-15 хвилин. На дно кожної банки покладіть 1-2 зубчики часнику, горошини чорного перцю, зверху - баклажани. Для маринаду воду, в якій відварювали баклажани, оцет, рослинне масло, цукор і сіль перемішайте і доведіть до кипіння. Залийте баклажани гарячим маринадом. Стерилізують протягом 10-15 хвилин. Закатати кришками. При подачі на стіл додайте майонез, часник і дрібно нарізану моркву. Вийде надзвичайно смачно! Або ж, наприклад, ще один варіант салату: баклажани змішайте з 1 цибулиною, нарізаною півкільцями і обсмажену, додайте 2 ст. ложки сметани і 2 зубчики часнику. Зверху посипте зеленню.
bon appetit:)
|