Неділя, 28.04.2024, 18:00
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Рецепти солодощів » Торти

Кавовий торт-мус


Інгредієнти(Торт діаметром 24 см.):

Для коржа:

►Розм'якшене вершкове масло - 100 гр. 
►Яйця - 2 шт. (відокремити жовтки від білків)
►Цукор - 100 гр.
►Ванільний цукор - 1 пакетик (10 гр.)
►Щіпка солі
►Міцно-заварена кава - 100 мл. 
►Борошно - 100 гр.
►Какао-порошок - 20 гр. 
►Розпушувач - 1.5 чайної ложки 

Для просочення коржа:
►Міцна кава 2 ст. ложки (в оригінальному рецепті 1 чашка, але мені вистачило 2 ложки)

Для мусу:
►Молоко - 250 мл. 
►Міцна кава - 200 мл.
►Яйця - 2 шт. (відокремити жовтки від білків)
►Цукор - 6 столових ложок
►Кукурудзяний крохмаль - 4 столові ложки 
►Віскі - 50 мл.
►Вершки (33%) - 200 мл.
►Швидкорозчинний желатин - 15 гр. (замочити в 2-х ст. ложках води, потім розпустити на водяній бані)


Приготування:

Духовку нагріти на 180°С, форму змастити маслом.
Масло збити з цукром до білого (залишити 2 ст. Ложки цукру для білків), по одному додати жовтки, додати каву, ванільний цукор і перемішати, просіяти зверху муку змішану з розпушувачем і какао, добре перемішати.
Окремо збити білки з дрібкою солі і цукром до міцної піни, обережно змішати білки з тістом, вилити у форму, випікати до готовності, готовий бісквіт перекласти на решітку, наколоти зубочисткою і просочити кавою, дати повністю охолонути.
Молоко довести до кипіння, в мисці змішати жовтки, 4 ст. ложки цукру, кави і крохмаль, додати цю суміш у молоко, помішуючи варити до загустіння, що вийшов заварний крем остудити повністю, потім змішати з розчиненим желатином і віскі (чи лікером).
Збити вершки в міцну піну, змішати з кремом, окремо збити білки з 2 ст. ложками цукру до стійких піків, обережно змішати з кремом.
Корж перекласти назад в фору, зверху на корж вилити крем, поставити торт на ніч у холодильник, потім пройшовшись ножем по бортику обережно зняти форму.

bon appetit:)



Категорія: Торти | Додав: unknown (14.05.2012)
Переглядів: 2265 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Мандариновий торт
Блакитна лагуна
Шоколадні оладки
Лососевий салат в мушлях
Салат із сьомгою
Суп з плавлених сирків
Смажена картопля в духовці зі спеціями
Гарячий шоколад по-італійськи
Салат "Дубок"
Журавлина. Корисні властивості журавлини
Категорії розділу
Безе [2]
Бісквіт [1]
Вафлі [3]
Глазур [1]
Десерти [23]
Желе, муси [7]
Кекси [5]
Цукерки [5]
Креми, суфле [3]
Морозиво [6]
Пахлава [1]
Печиво [6]
Тістечка [1]
Солодкі салати [5]
Торти [21]
Фруктові салати [2]
Чізкейк [5]
Пудинг [4]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua