Інгредієнти(Торт діаметром 24 см.):
Для коржа: ►Розм'якшене вершкове масло - 100 гр. ►Яйця - 2 шт. (відокремити жовтки від білків) ►Цукор - 100 гр. ►Ванільний цукор - 1 пакетик (10 гр.) ►Щіпка солі ►Міцно-заварена кава - 100 мл. ►Борошно - 100 гр. ►Какао-порошок - 20 гр. ►Розпушувач - 1.5 чайної ложки
Для просочення коржа: ►Міцна кава 2 ст. ложки (в оригінальному рецепті 1 чашка, але мені вистачило 2 ложки)
Для мусу: ►Молоко - 250 мл. ►Міцна кава - 200 мл. ►Яйця - 2 шт. (відокремити жовтки від білків) ►Цукор - 6 столових ложок ►Кукурудзяний крохмаль - 4 столові ложки ►Віскі - 50 мл. ►Вершки (33%) - 200 мл. ►Швидкорозчинний желатин - 15 гр. (замочити в 2-х ст. ложках води, потім розпустити на водяній бані)
Приготування:
Духовку нагріти на 180°С, форму змастити маслом. Масло збити з цукром до білого (залишити 2 ст. Ложки цукру для білків), по одному додати жовтки, додати каву, ванільний цукор і перемішати, просіяти зверху муку змішану з розпушувачем і какао, добре перемішати. Окремо збити білки з дрібкою солі і цукром до міцної піни, обережно змішати білки з тістом, вилити у форму, випікати до готовності, готовий бісквіт перекласти на решітку, наколоти зубочисткою і просочити кавою, дати повністю охолонути. Молоко довести до кипіння, в мисці змішати жовтки, 4 ст. ложки цукру, кави і крохмаль, додати цю суміш у молоко, помішуючи варити до загустіння, що вийшов заварний крем остудити повністю, потім змішати з розчиненим желатином і віскі (чи лікером). Збити вершки в міцну піну, змішати з кремом, окремо збити білки з 2 ст. ложками цукру до стійких піків, обережно змішати з кремом. Корж перекласти назад в фору, зверху на корж вилити крем, поставити торт на ніч у холодильник, потім пройшовшись ножем по бортику обережно зняти форму.
bon appetit:)
|