Четвер, 21.11.2024, 21:37
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Рецепти виробів з тіста » Піца

Піца по-домашньому


Інгредієнти:

Для начинки:

►Копчених ковбасок, шинки або сосисок (за смаком) - 250-300 гр.
►Грибів - 200 гр.
►Твердий сир - 200 гр.
►Напівтвердого сиру - 150 гр.
►Помідора (свіжа) - 1 шт.
►Цибуля - ½ шт.
►Свіжий перець, солоні огірки, кукурудза - на смак
►Майонез
►Кетчуп або томатний соус - 3-4 ст. л.
►Свіжа зелень - для прикраси.

Для тіста:

►Борошно - 200-250 гр.
►Оливкова олія - 1 ст. л.
►Сіль - за смаком
►Сухих дріжджів - 1 ч.л.
►Тепла вода - 1 ст.


Приготування:

Замішайте тісто. Змішайте борошно з сіллю і сухими дріжджами, потім плавно введіть теплу воду, додайте оливкову олію і замішайте тісто.
Якщо перестаратися з водою і тісто вийде дуже рідким, додайте ще трохи борошна (в міру, щоб тісто не вийшло твердим).
Ретельно замішайте тісто і дайте йому настоятися в теплому місці 30-40 хвилин, накривши ємність з тістом рушником.
Гріби помийте і наріжте скибочками середньої товщини, цибулю і помідори наріжте кільцями або півкільцями, копчені ковбаски - кружальцями. Якщо використовуєте шинку, наріжте її скибочками. Сири потріть на крупній тертці.
Якщо змішаєте два або більше сортів сиру за смаком, то ваша піца вийде пікантною і оригінальною. Звичайно, можна використовувати і один сорт улюбленого сиру.
Коли тісто настоїться, вимісіть його і розкачайте тонкий корж для піци.
Врахуйте: тісто має бути м'яким і повітряним, якщо буде липнути до рук - не поспішайте додавати багато борошна, інакше основа для піци при випіканні вийде твердою.
Основу для піци викладете на деко, застелений папером для випікання. Щоб піца не пригоріла, на папір для випікання насипте трохи борошна, а потім викладіть тісто. Краї майбутньої піци красиво загорніть.
Корж піци змастіть кетчупом (майонезом, соусом) і викладайте начинку. Можете проявити фантазію і додати в піцу все, що душа забажає. Головне, щоб зверху все це було накрите сиром.
Для домашньої піци смачно: ковбаски, гриби, помідори, кільця цибулі, трохи кукурудзи, сир. Для пікантності смаку - шматочки солоних огірків або оливок.
Не забувайте змастити шари начинки майонезом, щоб піца вийшла соковитою. Але не перестарайтеся з соусом, щоб піца при випіканні не потекла.
Випікайте піцу 20-30 хвилин при температурі 200°С. Готовність перевіряйте по м'якості коржа. Не перетримуйте піцу в духовці, інакше тісто може вийти занадто сухим і твердим.
Готову піцу поріжте на порції, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.

bon appetit:)



Категорія: Піца | Додав: unknown (14.08.2012)
Переглядів: 2167 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Курячі сердечка в сметанному соусі
Овочевий міні-омлет з шинкою і сиром
Бананові млинці з полуничним соусом
Пиріжки з яйцями і зеленою цибулею
Рибний закусочний торт
Салат з ананасом і курячою грудкою
Лікер Irish cream
Домашній гамбургер з житнім хлібом
Сорти капусти. Як вибрати капусту?
Чоко-панкейкі
Категорії розділу
Баурсакі [1]
Біляші [2]
Млинці, оладки [22]
Булочки [5]
Вареники [2]
Ватрушки [1]
Галушки [1]
Грінки [1]
Деруни [2]
Коржики [1]
Локшина [1]
Паста [6]
Пельмені [1]
Пиріжки [6]
Піца [7]
Пончики [3]
Пряники [1]
Рогалики [1]
Слойка [1]
Сирники [5]
Тісто [1]
Хачапурі [1]
Хліб [4]
Чебуреки [3]
Шарлотка [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua