►гвоздика - 3 бутона ►вишня з кісточками - 1 кг ►цукор - 5 ст. л. ►горілка - 0,5 л ►дрібка кориці та тертого мускатного горіха
Приготування:
Вишню вимити, обсушити і проколоти в декількох місцях зубочисткою. Пересипаючи цукром і прянощами, помістити в скляну банку, заповнивши на 2/3 об'єму. Влити до самого верху горілку. Горлечко банки закрити щільною тканиною і затягнути мотузкою. Тримати на вікні, розташованому на сонячній стороні, протягом 2 місяців. Через кожні 2-3 дні банку необхідно струшувати. Через 2 місяці наливку процідити через дрібне сито. Розлити по стерилізованих пляшках і зберігати в холодильнику.