Це консервований салат з капусти, помідор і перцю. Хороший тим, що відкриєш взимку баночку, а салат в ній свіжий, як тільки що порізаний.
Інгредієнти (на 8 півлітрових баночок):
►Помідори - 2 кг. Підходять будь-які - зелені, бурі, стиглі, але тверді. ►Капуста білокачанна - 1,5 кг ►Солодкий перець - 700-800г ►Цибуля ріпчаста - 500-600г ►Олія соняшникова - 300г ►Оцет 9% - 150г ►Паприка - 0,5 ч.л. ►Чорний перець горошком - 15-20 горошин ►Сіль - до 100г солі (20г на 1кг овочів)
Приготування:
Всі овочі миємо, чистимо і ріжемо. Помідори і перець - шматочками, цибулю - півкільцями, капусту - соломкою. Капусту перетираємо з сіллю окремо. Змішуємо всі овочі, додаємо масло, сіль, спеції і ставимо каструлю на вогонь. Помішуючи, овочі тільки нагріваємо до кипіння. Вливаємо оцет. Гарячі овочі розкладаємо в стерилізовані банки, накриваємо кришками і стерилізуємо півлітрові банки 20 хвилин. Закручуємо салат Кубанський і перевертаємо до повного охолодження. Салат Кубанський готовий.
bon appetit:)
|