Ізюм добре промийте і обсушіть на рушнику. У молоко додайте сіль, частину цукру, доведемо до кипіння і тонкою цівкою при безперервному помішуванні всипаємо манну крупу. Варимо 10-15 хвилин до загустіння і додамо масло. Охолоджуємо до 70°С. Яєчні білки зіб'ємо до стійкої піни і приберемо в холодильник. Жовтки яєць розітріть з цукром, що залишився і з'єднаємо з охолодженою кашею, додайте родзинки, цукати, розчинений у теплій воді ванілін. Масу добре зіб'ємо і обережно введемо збиті білки. Форму для пудингів або деко змастіть маслом, посипте сухарями і укладемо кашу, заповнюючи форму на 2/3. Поверхню змажемо яйцем зі сметаною і запекти масу в духовці при 210°С до утворення золотистої скоринки. При подачі наріжемо на порції, укладемо на тарілки і поллємо соусом або варенням.