►180 г цукру ►150 г борошна ►4 яйця ►1 ч.л. ванільного цукру або щіпка ваніліну
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо цукор і всипаємо ванілін. Збиваємо до жорстких піків. Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи при цьому збивати. Прибираємо міксер і починаємо просівати в миску з білками борошно, акуратно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору. Готове тісто виливаємо у форму (для мене ідеальним 21-23 см, так бісквіт виходить більш високим). Дно бажано застелити кружечком з пергаментного паперу. Борти не змащувати. Відправляємо бісквіт в розігріту до 190-200°С духовку на 20-25 хвилин. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде.Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (решітку, рушник) і даємо охолонути. При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати прекрасною основою для тортів, тістечок і десертів.
Якщо вказану кількість продуктів випікати у формі діаметром 21 см, бісквіт легко розрізається на 3 досить пристойних коржа.