Інгредієнти:
►Курага - 100 гр. ►Мандариновий сок (приблизно 6-8 мандаринів) - 180 мл. ►Розм'якшене масло - 100 гр. ►Цукор - 100 гр. ►Мелений мигдаль - 180 гр. ►Яйця - 2 шт. ►Борошно - 50 гр. ►Ванільної есенції - 1/2 ч. л ►Порізаного мигдалю - 2 ст. л ►Цукрова пудра для прикраси
Приготування:
З мандаринів вичавити сік. Мигдаль змолоти в дрібну крихту. Курагу дрібно порізати. Покласти курагу в каструлю з мандариновим соком. Довести до кипіння і варити на маленькому вогні 5 хв. Дати охолонути. Розігріти духовку до 180°С.
Форму прокласти папером для випічки. Збити масло та цукор. По одному додати яйця, весь час збиваючи. Потім додати борошно і мелений мигдаль, ваніль і курагу разом з соком. Гарненько перемішати.
Викласти тісто в підготовлену форму, розрівняти і посипати порізаним мигдалем. Запікати 30-40 хв до готовності, не перетримати, інакше пиріг вийде сухим. Перевірити готовність сірником.
Остудити у формі 5 хв, потім викласти на грати і дати остаточно охолонути.
bon appetit:)
|