►Шпинат 200 г ►Борошно пшеничне 960 г ►Дріжджі сухі швидкодіючі 15 г ►Сіль морська 1.5 ч.л. ►Рослинна олія 60 мл ►Перець солодкий червоний (паприка) ½ шт. ►Паприка мелена 1 ч.л. ►Гарбуз мускатний (butternut) 350 г ►Мак 5 г ►Кунжут 5 г ►Кмин ½ ч.л.
Приготування:
Для зеленого хліба потрібно подрібнити у блендері шпинат з невеликою кількістю води (близько 100 мл) і маслом, потім додати пюре в просіяне борошно з дріжджами і сіллю. Замісити тісто і залишити для підйому в теплому місці на годину.
Для червоного хліба в просіяне борошно з дріжджами і сіллю потрібно додати мелену паприку і пюре з бланшованого червоного перцю і води (близько 120 мл). Поставити в тепло для підйому на годину. Для жовтого хліба пюре із запеченого гарбуза з водою (50-70 мл) влити в просіяне борошно з дріжджами і сіллю. Також дати підійти в теплому місці протягом години. Візьміть приблизно однакові шматки тіста різного кольору. На присипаній борошном поверхні розкачайте однакові ковбаски. Верхні кінці ковбасок з'єднайте і сплетіть з них нещільну косичку (на фото косичка трохи плотновата). Кінці закріпіть. Накрийте хліб рушником і дайте підійти в теплому місці 20-30 хвилин. Потім змочіть верх водою і посипте кожен вид тіста своїм виглядом насіння.
Випікайте в розігрітій до 220°С духовці протягом 30-35 хвилин. Остудіть на решітці і прикрашайте свій стіл!