Інгредієнти:
►Борошно - 2,5 склянки ►Розпушувач - 2 чайних ложки ►Сіль - 1/4 чайної ложки ►Канолове масло - 75 г ►Вершкове масло (розтоплене) - 3 столових ложки ►Цукор - 3/4 +1 / 4 стакан ►Сироп з коричневого рису - 80 мл ►Молоко - 3/4 склянки ►Кокосовий ром - 2 +1 столових ложки ►Екстракт кокоса - 2 +1 чайних ложки ►Яєчний білок - 3 шт ►Ананасовий сік - 170 мл ►Яєчний жовток - 2 шт ►Крохмаль - 5 чайних ложок ►Вершковий сир - 340 г ►Цукрова пудра - 1/3 склянки ►Кокосова стружка - 2 столових ложки ►Ананас шматочками
Приготування:
Нагрійте духовку до 140°С. Форми (2 шт) застеліть папером для випічки. Борошно, розпушувач і сіль просійте і перемішайте в мисці. У чаші для міксера збийте цукор (3/4 склянки), сироп з коричневого рису, канолове і вершкове масло на великій швидкості 3-4 хвилини. В іншій мисці збийте молоко, кокосовий ром (2 столові ложки) і екстракт кокоса (2 столові ложки). У міксер, що працює на маленькій швидкості, поступово всипте, чергою борошняну суміш і збите молоко з кокосом. Збийте до однорідної маси. В окремій чистій мисці збийте білки до піків. Акуратно додайте білки в тісто. Перемішайте і розділіть тісто на 2 частини. Розлийте по формам. Випікайте 25-30 хвилин. Остудіть і вийміть з форм. Начинка: Помадка.Нагрійте в невеликій каструльці жовтки, сік ананасовий, 1/4 склянки цукру і крохмаль. Тримайте 3-5 хвилин на маленькому вогні, помішуючи до загустіння. Глазурь.вершковий сир збийте з пудрою, ромом і екстрактом кокоса до повітряного стану.
Викладіть перший корж. Змастіть помадкою перший корж, викладіть шматочки свіжого ананаса і закрийте другим коржем. По всій поверхні торта нанесіть глазур. Як верхівки викладіть свіжий ананас (можна консервований) і присипте кокосовою стружкою.
bon appetit:)
|