Інгредієнти:
Для тіста: ►Борошно - 1 склянка ►Яйця - 2-4 шт ►Вода - 1 стакан ►Вершкове масло або маргарин - 80-100 г ►Сіль
Для сирного крему: ►Сир - 200 г ►Цукор або цукрова пудра - 1 склянка ►Вершки (не менше 33%) або домашня сметана - 200 г ►Ванілін
Приготування:
Приготувати заварне тісто. З охолодженого тіста відсадити тістечка при допомогою кондитерського мішка або викласти за допомогою двох чайних ложок. Заповнивши мішок тістом, на деко відсадити невеликі кульки розміром з невеликий волоський горіх, залишаючи проміжки між кульками 3-5 см, так як тісто збільшується в об'ємі в 2-3 рази. Випікати еклери перші 15-20 хвилин потрібно при температурі ~ 200°С (еклери повинні збільшитися в об'ємі в ~ 2 рази і зарум'янитися). Потім температуру зменшити до ~ 150°С і випікати тістечка ще ~ 10-15 хвилин. До кінця випікання вимкнути духовку, відкрити дверцята і дати випеченим виробам злегка охолонути. Якщо еклери добре просушені, то вироби виходять порожнистими всередині і не опадають. Для крему: сир розтерти з цукром, додати сметану або вершки (якщо додавати вершки, то їх потрібно попередньо збити), ванілін. Все разом ретельно перемішати і ще раз добре збити (начинка повинна вийти ніжною і легкою). Готові охолоджені тістечка начиняють кремом за допомогою кондитерського мішка або розрізавши тістечка збоку наповнюють їх кремомом за допомогою чайної ложки. Присипаємо цукровою пудрою і подаємо.
bon appetit:)
|