Інгредієнти:
Для коржа: ►Шоколадне печиво - 150 гр. ►Розтопленого вершкового масла - 60 гр.
Для мусу: ►Полуниця - 250 гр. ►Полуничний йогурт - 300 мл. ►Кремоподібний сир - 200 гр. ►Цукор - 100 гр. ►Вершки (33%) - 200 мл. ►Желатин швидкорозчинний - 2 столові ложки ►Молоко - 50 мл.
Приготування:
Всі продукти крім вершків заздалегідь дістати з холодильника щоб вони були кімнатної температури. Дно і бортик рознімної форми діаметром 19 см. викласти пергаментом. Печиво розім'яти в крихту (можна замість шоколадного взяти звичайне печиво і додати в крихту 1 ст. Ложку какао), перемішуючи частинами додати вершкове масло. Отриману масу добре утрамбувати на дно форми, поки прибрати в холодильник. У гарячому (але не окропі) молоці ретельно розчинити желатин, остудити суміш до кімнатної температури. У мисці змішати міксером йогурт, сир і цукор, поки цукор не розчиниться, потім додати полуницю порізану маленькими кубиками, помішуючи влити тонкою цівкою желатин. Добре перемішати і прибрати суміш у холодильник хвилин на 30, поки желе не почне злегка застигати. Вершки збити в пишну піну, желе дістати з холодильника, перемішати до однорідного стану, додати вершки, обережно перемішати, готовий мус перелити у форму на корж з печива. Торт прибрати в холодильник на всю ніч, до повного застигання. На наступний день бортик з форми зняти, обережно зняти пергамент з боків, торт обережно перекласти на тарілку. Готовий торт прикрасити порізаною полуницею і тертим шоколадом.
bon appetit:)
|