Інгредієнти:
Плавлений сир - 200 гр. Крабові палички - 200 гр. Часник - 2 зубчики Майонез
Пивний кляр: Пиво - 70 мл Вода - 70 мл Яйця - 2 шт. Борошно - 1 неповна склянка Сіль - 0,5 чайної ложки
Соус: Сметана - 200 - 300 гр. Часник - 2 - 3 зубчики Петрушка або кріп - 1 пучок Сіль, перець - за смаком
Приготування:
Плавлений сир натираємо на крупній тертці, додаємо продавлений через часничницю часник і трохи майонезу, щоб маса стала пастоподібна. Все добре перемішуємо. Крабові палички акуратно розгортаємо (якщо вони погано розгортаються, можна спробувати опустити їх в гарячу воду на пару хвилин), викладаємо по 1 ч.л. сиру з часником. Розрівнюємо і звертаємо назад. Повторюємо подібну процедуру з усіма крабовими паличками. Потім приготуємо пивний кляр, для цього яєчні жовтки відділяємо від білків і розтираємо з сіллю. Потім додаємо холодну воду, пиво і поступово всипаємо борошно. Тісто має нагадувати тісто на оладки. Яєчні білки збиваємо з дрібкою солі в міцну піну і потім акуратно додаємо до жовтків, перемішуючи лопаточкою. У невеликій каструлі розігріваємо масло, його має бути стільки, щоб крабова паличка повністю була покрита. Фаршировані крабові палички акуратно вмокати у фритюр і опускати в масло. Обсмажувати з двох сторін до золотистого кольору. Готові палички викладати на серветки або паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру. Для приготування соусу сметану змішуємо з продавленим часником, дрібно нарізаною петрушкою, сіллю і перцем.
bon appetit:)
|