Інгрідієнти:
►Турка, вона ж ібрік, вона ж джезва ►Свіжа кава дрібного помелу (на пил) 2 ч.л. на чашку ►Холодна чиста вода ►Цукор 2 ч.л. ►Кориця по смаку.
Правильніше класти кількість ложок з розрахунку на чашку, а не на джезву.
Приготування : Мелену каву засипаємо цукром, заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь. Перемішуємо один раз і чекаємо перших бульбашок. Пінка повинна підніматися однорідно. Як тільки підніметься пінка, відставляємо джезву і чекаємо пару секунд, щоб пінка осіла, потім знову ставимо на вогонь. Так робимо пару раз і знімаємо з вогню.
Знімаємо пінку ложечкою і перекладайте в чашку. Тільки потім наливаємо каву по краю чашки, так щоб не пошкодити пінку.
Густа і насичена кава по-східному готова!
bon appetit:)
|