Понеділок, 16.06.2025, 13:02
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Рецепти заготовок » Варення

Варення з апельсинових кірочок



Інгредієнти:

►Апельсин - 3 шт
►Вода - 400 мл
►Цукор - 300 г
►Лимонна кислота (половина неповної ч.л.) - 0,5 ч. л.
►Імбир (корінь, на любителя. Можна не додавати) - 10 г


Приготування:

Апельсини ретельно миємо, облиємо окропом (для того, щоб змити віск, який наносять, щоб апельсин не псувався при транспортуванні) і очищаємо будь-яким зручним Вам способом. Я надрізала шкірку по центру так, що у мене вийшли дві півсфери. Потім розрізала кожну півсферу наполовину і кожну частину ще на три смужки.














Якщо в апельсині тошка шкірка , внутрішню частину можна залишити, якщо ж груба - зняти трохи зсередини, щоб завитки легше було загортати і вони були акуратніші. Мої апельсини були з тонкою шкіркою, тому внутрішню білу частину не знімала - сфотографувала для зразка.














Згорнути кожен шматочок шкірки в щільний рулетик і нанизати на нитку, як намисто. Нитку треба стягнути якомога щільніше, щоб завитки не розгорталися. Залити апельсинові намиста холодною водою. Воду міняти два-три рази на день. Вимочувати шкірку треба 3-4 дні, до тих пір, поки кірки не стануть м'якими і не перестануть гірчити. Це навіть зручно - можна додавати шкірку у міру поїдання апельсинів, тому термін вимочування можна продовжити на два-три дні. Після цього кірки проварити 3-4 рази по 15-20 хвилин, щоразу змінюючи воду. Після кожного проварювання шкірку треба облити холодною водою. Я робила дуже просто - закип'ятити чайник і набрала в миску холодної води. Проваріть перший раз - намисто поклала в миску з холодною водою, в каструльку налила свіжої гарячої води і знову поклала туди шкірку. І так кілька разів.







Тепер треба зважити шкірку. Я брала три апельсина - вийшло рівно 200 грам.
Пропорції для варення такі - цукру більше в 1,5 рази, води - в два рази. Якщо у вас немає ваг, даю інші пропорції: на 10 апельсинів - 1 кг цукру, 1-1,2 літра води і 1 ч.л. лимонної кислоти (або сік половини лимона). Такі пропорції я прочитала в іншому рецепті, але сама робила так, як вказала вище.













Отже - корки від 3-х апельсинів (200 гр), 300 гр цукру, 400 гр води, (в якості відсебеньок - порізаний на дрібні шматочки корінь імбиру вагою 10 грам) складаємо в каструльку і варимо до легкого загусання - сироп повинен бути досить рідким , схожим після охолодження на дуже рідкий мед. Лимонну кислоту додаємо перед зняттям з вогню. Нитки видаляємо після охолодження варення. Переливаємо в чисту суху банку. На виході вийшло трохи більше 0,5 літрової баночки. Скільки зберігається - сказати не можу. У мене баночка з варенням стояла при кімнатній температурі всього тиждень.)) Дуже швидко з'їли.))









bon appetit:)



Категорія: Варення | Додав: unknown (01.07.2013)
Переглядів: 982 | Теги: варення, десерт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Запечена курка з лимонами і білим вином
Сирні кубики
Чоко-панкейкі
Йогуртниця. Як вибрати йогуртницю
Лимонно-чорничні оладки
Суп із сиру стілтон
Шоколадні оладки
Деруни з м'ясом
Гарячі бутерброди з шинкою, помідорами і яйцями
Екологічно чисте молоко
Категорії розділу
Варення [15]
Повидло [2]
Баклажани на зиму [11]
Кабачки на зиму [1]
Огірки на зиму [11]
Перець на зиму [1]
Помідори на зиму [19]
Салати на зиму [1]
Смородина на зиму [22]
Часник на зиму [8]
Заготовляємо зелень [4]
Сушка [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua