►нут - 2 склянки ►баранина на кісточці - 1 кг ►цибулини - 3 шт. ►білокачанна капуста - 200 г ►Болгарський перець - 2 шт. ►сіль, перець ►головка часнику ►картопля - 6 шт. ►помідори - 3 шт. ►рослинна олія - 3 ст. л. ►кінза і кріп - по 0,5 пучка ►невелика морква - 5 шт.
Приготування:
Нут залити 4 склянками холодної води і залишити на ніч. На наступний день нут відкинути на друшляк і промити холодною водою. Цибулю, моркву і часник очистити. Одну цибулину нарізати півкільцями, що залишилася розрізати на четвертинки. Моркву нарізати кружельцями завтовшки приблизно 0,5 см. У сотейнику з товстим дном розігріти олію і обсмажити нарізану півкільцями цибулю, 6 хв. Додати м'ясо і готувати на сильному вогні, помішуючи, до появи рум'яної скоринки, приблизно 15 хв. Посолити і поперчити за смаком. У чистій каструлі закип'ятити 3 л води, покласти розрізану на четвертинки цибулю і цільні зубчики часнику. Варити 15 хв. Додати нут і моркву. Варити 10 хв. Перекласти з сотейника в суп обсмажене з цибулею м'ясо, накрити кришкою і варити на маленькому вогні 1 г. Помідори та перці вимити. Помідори нарізати великими часточками, перці розрізати на 4 частини, видаливши серцевину. Листя капусти вимити і цілими покласти в суп разом з помідорами і перцями. Довести суп до кипіння і варити 30 хв. Якщо потрібно, додати сіль і перець. Кінзу й кріп промити, дрібно нарізати. Картоплю очистити, нарізати середніми шматками і додати в суп, варити 20 хв. Вийняти з супу листя капусти. За 5 хв. до готовності додати в суп подрібнену зелень. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 15 хв.