Інгредієнти:
►Часник зубчики - 3 шт. ►Перець чилі - 1 шт. ►Імбир мелений - 1 ч.л. ►Сіль - ½ ч.л. ►Рослинна олія - 60 мл ►Куряче філе - 600 гр. ►Ананаси - ½ шт. ►Цукор темно-коричневий - 60 гр. ►Лайм - 1 шт.
Приготування:
Часник очистіть, дрібно наріжте, додайте прянощі, сіль і добре розітріть в ступці до отримання пастоподібної консистенції. Підлийте рослинну олію і розмішайте, щоб вийшов маринад. Куряче філе наріжте поперек волокон смужками товщиною 2 см. Складіть в миску, додайте маринад. Перемішайте, щоб м'ясо було рівномірно покрите маринадом, залиште на годину в прохолодному місці. Ананас очистіть і наріжте кубиками. Має вийти близько 300-350 грам м'якоті. На розігріту сковороду налийте столову ложку олії, покладіть цукор і вичавіть сік лайма. Скоринки теж залиште на сковороді на 1-2 хвилини, для аромату. Нагрівайте на середньому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Покладіть м'ясо на сковороду разом з маринадом. перемішайте. Додайте ананас, перемішайте і готуйте під кришкою на середньому вогні 4-5 хвилин, поки курка не буде готова. Не перетримуйте м'ясо, щоб воно не стало сухим. Курка виходить неймовірно ароматна! У соусі гармонійно поєднуються гострий, кислий і солодкий смаки, а ананаси надають особливу соковитість. На гарнір відмінно підійде рис.
bon appetit:)
|