►Сир - 600 г ►Яйця курячі - 2-3 шт. ►Борошно - 60-80 г ►Сіль - 1 щіпка ►Сало - 100 г ►Цибуля ріпчаста 1-2 шт. ►Перець - 1 щіпка
Приготування:
Сир висипати в миску, посолити і додати курячі яйця. Все добре розмішати і перетерти. Я використовую давилку для картоплі. Борошно просіяти. Додати борошно до сиру. Замісити тісто. Тісто для галушок сирних накрити рушником. Дати постояти 10-15 хвилин. Покласти воду, щоб скипіла. Тим часом зробити засмажку. Для цього нарізати кубиками сало. Розігріти сковороду, викласти підготовлене сало. Обсмажити сало, помішуючи 4-5 хвилин на середньому вогні. Помити і почистити цибулю. Нарезать кубиками. Додати до сала. Смажити все разом ще 3-4 хвилини, до золотистого кольору. Тісто руками скачати в тонку ковбаску. Прим'яти. Нарізати ножем галушки. Вода скипіла, посолити. Покласти галушки в киплячу підсолену воду і варити галушки сирні до тих пір, поки вони не спливуть. Готові сирні галушки вийняти шумівкою в тарілку. Полити шкварками з цибулькою.