Інгредієнти:
Для тіста: ►Пшеничне борошно - 400 гр. ►Яйце - 1 шт. ►Мацоні - 250 мл. ►Вода - 75 мл. ►Дріжджі - 1/3 пачки ►Сіль - 1/2 чайної ложки ►Цукор - 1 чайної ложки
Для фаршу: ►М'ясо (баранина, або яловичина) - 500 гр. ►Цибуля (середня) - 2 шт. ►Сіль ►Перець ►Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження.
Приготування:
Дріжджі розпустити в 75 мл. теплої води і 1 ч.л. цукру, накрити рушником і поставити їх в тепле місце. Для приготування фаршу: приблизно 500 гр яловичини і 2 цибулини. М'ясо дуже дрібно порізати. Цибулю нарізати маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі роздавіть в ступці. Змішати нарізане м'ясо, кашку з цибулею, поперчити. Готовий фарш накрити тарілкою і прибрати на 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується. В дріжджі ввести 250 мл теплого мацоні + просіяне борошно і замішати м'яке, не липнуче до рук тісто. Перекласти тісто в миску, змащену олією. Накрити його рушником і поставити в тепле місце. Через годину тісто збільшившись в обсязі в три рази. Загорнути в плівку, і прибрати в холодильник на 2 години. Це дозволить зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і збільшуватися в обсязі. Тісто постоїть, змастити поверхню столу соняшниковою олією. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину прибрати в холодильник, іншу скачати в "ковбаску", від неї відривати невеликі шматки, скачувати з них кульки вагою 60г. З кульок пальцями розім'яти корж, всередину якої покласти дві ложки фаршу. Краї зкріпити, залишаючи зверху отвір. З половини тіста виходить десять заготовок біляшів. В гарячу сковорідку налити соняшникову олію, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли олія сильно розігріється, встановити середній вогонь, опустити біляші в киплячу олію отвором вніз.Коли біляші засмажаться, перевернути. В отвір налити ложку киплячого масла. Готові біляші викласти на тарілку. bon appetit:)
|