Інгредієнти:
►3 яйця ►150 гр цукрової пудри ►2 плитки шоколаду ►25 гр какао ►300 гр вершків 38%
Приготування:
Поставити топитися шоколад на водну баню.Тим часом в невеликій ємності збиваємо яйця і цукрову пудру до стану піни. (Щоб яйця краще збивалися, дістаньте їх з холодильника трохи раніше, ніж почнете готувати, щоб вони були кімнатної температури.) В окремій мисці побільше збиваємо вершки хвилин 5, поки вони не стануть густими. Після чого беремо збиті яйця і маленькими частинами додаємо в вершки, кожен раз акуратно перемішуючи масу дерев'яною лопаткой. Коли додасте всі яйця, на низькій швидкості перемішайте міксером буквально кілька секунд, для однородності. Знімаємо з плити топлений шоколад і даємо йому остигнути, щоб не було комочків.Після того як шоколад охолонув, додаємо його в масу з яєць і вершків і на середній швидкості змішуємо блендером.Ставимо в холодильник на 1-3 години. Перед подачею посипаємо какао і прикрашаємо гілочкою м'яти.
bon appetit:)
|