Інгредієнти:
Для тіста: ►Масло вершкове - 200 гр. ►Сметана - 200 гр. ►Цукор - 2 стакан ►Яйця - 2 шт. ►Борошно ►Сода - 1 ч. л.
Для крему: ►Варене згущене молоко - 500 гр. ►Масло вершкове - 100 гр. ►Горіхи смажені - 70-100 гр. ►Шоколад чорний - 30 гр.
Приготування:
Дістати заздалегідь вершкове масло, щоб воно стало м'яким. Збити яйця, додати цукор і знову збити. Цукор повинен розчинитися. З'єднати яєчно-цукрову суміш зі сметаною і вершковим маслом. Додати борошно, соду і замістити тісто. Покласти його на 30 хвилин у холодильник.
Потім розділити тісто на 3 частини і тонко розкачати у вигляді прямокутника. Особливо дотримуватися форму не варто, адже потім коржі потрібно буде обрізати, і обрізки знадобляться для прикраси.
Покласти кожен пласт на деко і проколоти в різних місцях виделкою. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200 ° C. Готові коржі трохи остудити, покласти їх один на одного і обрізати краї, щоб вийшли рівні прямокутники. Обрізки помістити в духовку на 10 хвилин, щоб вони гарненько підсохли і придбали насичений колір, а потім подрібнити. Тепер можна зайнятися кремом. Шоколад розтопити. Варене згущене молоко з'єднати з вершковим маслом і розтопленим шоколадом і ретельно перемішати. Арахіс очистити, подрібнити за допомогою качалки, додати в крем і перемішати. Кожен корж змастити кремом. В останнього коржа обмазати верх і краї. Посипати зверху крихтою і тертим шоколадом. Поставити в холодильник на 2-3 години, щоб торт гарненько просочився.
bon appetit:)
|