Інгредієнти:
►100г вершкового масла ►125г цукру ►1ч.л. гвоздики ►3 см імбиру ►½ ч.л. солі ►500г борошна ►100г цукрової пудри ►250г меду ►3ч.л. коріандру ►1ч.л. меленої кориці ►1 яйце ►10г какао ►10г розпушувача ►40мл лимонного соку
Приготування:
На невеликому вогні розігріваємо мед, масло і цукор до повного розчинення останнього і знімаємо з плити. Коріандр і гвоздику по 1 ст.л. перемелюємо і просіваємо через сито, імбир дрібно ріжемо, мелемо і все перемішуємо, додавши корицю. * Якщо Ви візьмете відразу мелені спеції, то візьміть по 1 чайній ложці. Всього повинна вийти 1 столова ложка прянощів. В олійно-медову суміш додаємо сіль, какао та підмішуємо прянощі. Коли охолоне до теплого стану, змішуємо з яйцем. Борошно перемішуємо з розпушувачем і поступово додаємо до пряникової суміші. Залишаємо тісто на 3-4 години. Розгортаємо його на папері для випічки і вирізаємо фігурки за допомогою формочок. Зайве тісто прибираємо. Випікаємо 12-15 хвилин при 200°C. Готуємо глазур. У мисці змішуємо цукрову пудру з лимонним соком. Змішувати потрібно поступово, щоб глазур не вийшла занадто рідкою. На 100 грам пудри припадає приблизно 2 столові ложки рідини. * Можна змішувати пудру з водою або молоком замість лимонного соку. Поміщаємо глазур у кондитерський шприц ну або конверт з пергаментного паперу.
bon appetit:)
|