Блюдо виходить дуже смачне, але ситне, так що багато не з'їси).
Готується досить швидко і легко, головне щоб був готовий бульйон. Інгредієнти:
►Вершкове масло 100 г ►Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт. ►Яловичина для смаження 250 г ►Рис Карнаролі 200 г ►Вино біле напівсухе 150 мл ►Бульйон курячий 900 мл ►Суміш перців 1 ч.л. ►Сіль морська 1 ч.л. ►Пармезан (Парміджано Реджано) 100 г ►Рукола 20 г
Приготування:
У глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло, дрібно нарізаємо цибулю і підсмажуємо до прозоро-білого кольору (ні в якому разі цибуля не повина стати золотистою) Додаємо дрібно нарізане м'ясо і обсмажуємо на сковороді ще пару хвилин. Всипаємо в сковороду рис, солимо, перчимо, обсмажуємо 2-3 хвилини. (Рис можна використовувати 3-х сортів: Arborio, Vialone Nano або Carnaroli, я використовувала Vialone Nano, але у списку не знайшла). Додаємо вино, продовжуючи помішувати поки не випарується винний запах. Потім невеликими порціями вливаємо гарячий бульйон (весь бульйон потрібно розділити приблизно на 3 порції, ви можете використовувати будь-який хороший домашній бульйон, я люблю курячий). Як тільки рис вбере першу порцію бульйону, додаємо другу і т.д. На цьому ж етапі додаємо мелену морську сіль і перець. Як тільки рис вбере весь бульйон і буде готовий, але не переварений, додаємо тертий пармезан. Прикрашаємо різотто свіжою руколою.
bon appetit:)
Джерело: http://Різотто з яловичиною |