П`ятниця, 29.03.2024, 11:34
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Другі страви » Плов

Узбецький плов



Секрети смачного плову

* Моркву потрібно різати довгою соломкою і ні в якому разі не терти. Не бійтеся переборщити з довжиною, чим довша соломка, тим смачніший плов.

* Кращий посуд для плову - товста чавунна каструля, глибока і товста сковорода, чавунний казан. У будь-якому варіанті - з щільно прилягаючою кришкою.

* Сіль і спеції найкраще додавати в середині приготування зирвака (так східні народи називають «заправку» з м'яса, моркви та цибулі).

* Як би вам не хотілося відкрити кришку і заглянути в каструлю, не робіть цього, поки не велить рецепт. І ні в якому разі не змішуйте м'ясо з рисом в каструлі в процесі приготування, тільки перед подачею!

* Якщо ви не поспішаєте, загорніть каструлю з пловом в ковдру і залиште на 30-60 хвилин - він стане ще смачніше.



Приготування:

У розпечену олію покласти цибулю, нарізану півкільцями. Обсмажити до золотистого кольору.
Додати крупно нарізану яловичину (кубиками) Покласти крупно нарізану моркву (брусками). Додати сіль і гарненько обсмажити.
Залити кип'яченою водою, так, щоб покрити моркву на 3-4 см. Зменшити вогонь і варити зирвак (так називається бульйон плову) на повільному вогні. По своєму досвіду можу сказати, що чим довше вариться зирвак, тим смачніше і ароматніший плов.
Рис - найважливіший компонент. Слід купувати твердіші сорти, такі як девзіра, кунжара. Але, не знаю чи є такі сорти в Україні, так що беріть довгозернистий. Замочувати його не обов'язково, принаймні я цього не роблю, так як наша родина любить розсипчастий плов. Гарненько переберіть його і промийте.
Увага! Перш, ніж засипати рис у казан, спробуйте зирвак на предмет солі. Її має бути більше, ніж ви зазвичай кладете в суп. Тобто пересолене, так як рис вбирає в себе сіль. В іншому випадку плов буде прісним.
Засипаємо рівномірно рис і акуратно наливаємо кип'ячену воду так, щоб покрило на 2 см. Робимо вогонь побільше і чекаємо поки рис вбере в себе воду. Після робимо луночки в рисі до самого дна казана. Я роблю ручкою дерев'яної ложки в 5-6 місцях. Це для того, щоб вода швидше всмокталася і зирвак не підгорів. Дивимося на вміст в лунках, не забуваючи періодично протикати їх. Якщо вміст в них рідина каламутна, значить вода ще повністю не википіла, а якщо рідина поблискує - це масло. Значить, можна сміливо зменшити вогонь до мінімуму, рис зібрати в гору, зверху посипати зирой і закрити кришкою.
Засікаємо час - 20 хв (це за правилами) .. Але я даю плову постояти на маленькому вогні 15 хв. вимикаю, гарненько його перемішую і знову даю постояти тепер уже 10 хв.
І плов по-узбецьки готовий. Смачного!
За бажанням в плов додають часник, барбарис, нут, айву.

bon appetit:)


Категорія: Плов | Додав: unknown (31.03.2013)
Переглядів: 738 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Млинці з беконом
Запечені гриби з сиром і помідорами
Картопляні кнедлики з грибами
Як вибрати казан
Лінивий брізоль
Вишневий торт без випічки
Закуска "Дракончики"
Посуд для чайної церемонії
Міні-млинці з лососем і сметанним кремом
Деруни з пастою з лосося
Категорії розділу
Бефстроганов [1]
Биточки [1]
Біфштекс [1]
Страви з яєць [14]
Буженина [2]
Гарніри [19]
Голубці [1]
Грибні [7]
Гуляш [3]
Печеня [1]
Запіканки [8]
Зрази [3]
З морепродуктів [4]
Каші [4]
Котлети [6]
Крокети [1]
Лазанья [4]
Кебаб [5]
М'ясні страви [20]
Овочеві [3]
Омлет [2]
Плов [1]
Рагу [1]
Рататуй [1]
Суші, Роли [12]
Ромштекс [1]
Ростбіф [1]
Страви з риби [15]
Стейк [1]
Тефтелі [2]
Фрикадельки [3]
Чахохбілі [2]
Шашлик [2]
Шніцель [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua