Інгредієнти:
►Водорості норі (великі аркуші) 2 шт. ►Вершковий сир 20 г ►Авокадо 1 шт. ►Ікра червона 50 г ►Вугор 100 г ►Кунжут 5 г
Приготування:
Намотується плівка вздовж паличок. В середньому робиться 7 оборотів. Після намотування потрібно випустити повітря з під плівки, для цього робляться надрізи килимок скручується, важливо якомога більше повітря. Килимок змащуємо сиром, щоб рол не прилипав до килимка, укладаємо лист норі. Поверх норі розкладаємо тонким шаром рис, таким чином щоб він виступав на 1-1,5 см. Рис повинен бути теплий, тоді він буде м'який і не буде розвалюватися. Змащуємо внутрішню частину сиром. Рівномірно викладаємо начинку. Починаємо згортати рол з вільного від рису кінця. Майстерність приходить з досвідом, але навчиться можна досить швидко. надаємо квадратну форму, притискати сильно не треба, щоб начинка не вилазила. Скручуємо рол, потім у зворотний бік загортаємо хвостик з рисом. Ще раз формуємо квадратну форму. Гарненько скручуємо квадратний рол, подвіваем з обох сторін, щоб наповнювач не випадав. Формуємо трикутну форму, на верхній кут укладаємо рибу. Рибу слід краще нарізати з цілісного шматка щоб довжина дорівнювала ширині листа норі. Посипаємо верхівку кунжутом. Нарізаємо роли, краще всього використовувати японські ножі які відрізняються від звичайних одностороннім заточуванням. Перед нарізанням ніж потрібно змочити водою. Приготувати васабі можна з сухого порошку змішаного з холодною водою. Імбир потрібен для того щоб збити смак від попереднього блюда, найбільш актуально його використовувати коли ви їсте асорті.
bon appetit:)
|