Понеділок, 06.05.2024, 02:27
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Як правильно поєднувати їжу і напої?



- Червоні сухі та напівсухі вина підходять до страв з домашньої птиці і дичини; до шашликів, плову та інших гарячих м'ясних страв; до біфштексу, філе, котлет, відбивних; до смаженої яловичини, баранини, свинини, телятини.

- Молоде червоне вино з низьким вмістом таніну підходить до риби з щільною структурою: лосось, тунець.

- Портвейн, мадера, херес підходять до домашньої птиці та дичини; портвейн дуже здорово поєднується з шоколадним тортом.

- Білі сухі та напівсухі вина підходять до гарячих рибних страв, приготованими з соусами (але не з червоним вином); до устриць, мідій, креветок (напівсухе без різкої кислотності); до овочевих страв (відвареної кольорової капусти, квасолі, спаржі); до фаршированих овочів і грибних страв.

- Напівсолодкі білі вина підходять до страв з домашньої птиці; до страв з цвітної капусти, зеленого горошку; до запечених і фаршированиї овочів; до страв з грибів; до сирів.

- Ігристе біле вино підходить до страв з сьомги; до салатів з креветками.

- Шампанське сухе і напівсухе підходить до домашньої птиці і дичини і страв з них; до помірно гострих м'ясних страв; до устриць, мідій і креветок (напівсухе); до сирів; до салатів з крабами або омарами; до салатів з м'ясом птиці; до солодкої горіховою випічки (напівсухе).

- Солодкі сорти шампанського підходять до фруктів, морозива, пломбіру, негострих сирів, мигдалю, фісташок і інших горіхів, шоколад, кондитерських виробів.

- Коньяк підходить до холодних рибних закусок (сьомги, лосося, балики, чорної ікри, шпротів, сардини), поданий ж під час десерту він добре поєднується з лимоном, кавою, чаєм і фруктами.

- Горілка підходить до маринованого лосося; до закусок з оселедця і закусок з червоною ікрою; до гарячих рибних страв з вишуканими соусами.


Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (14.04.2013)
Переглядів: 1291 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Курячий Строганов
Корейський суп Кукса
Гарячий шоколад зі спеціями
Малиновий коктейль
Чай масала
Бізе з кавовою начинкою
Легкий літній чізкейк з ягодами
Лосось запечений під соусом з трав
Пиріжки за п'ять хвилин
Black Moon (Чорний Місяць)
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua