Як правильно поєднувати їжу і напої?
- Червоні сухі та напівсухі вина підходять до страв з домашньої птиці і дичини; до шашликів, плову та інших гарячих м'ясних страв; до біфштексу, філе, котлет, відбивних; до смаженої яловичини, баранини, свинини, телятини.
- Молоде червоне вино з низьким вмістом таніну підходить до риби з щільною структурою: лосось, тунець.
- Портвейн, мадера, херес підходять до домашньої птиці та дичини; портвейн дуже здорово поєднується з шоколадним тортом.
- Білі сухі та напівсухі вина підходять до гарячих рибних страв, приготованими з соусами (але не з червоним вином); до устриць, мідій, креветок (напівсухе без різкої кислотності); до овочевих страв (відвареної кольорової капусти, квасолі, спаржі); до фаршированих овочів і грибних страв.
- Напівсолодкі білі вина підходять до страв з домашньої птиці; до страв з цвітної капусти, зеленого горошку; до запечених і фаршированиї овочів; до страв з грибів; до сирів.
- Ігристе біле вино підходить до страв з сьомги; до салатів з креветками.
- Шампанське сухе і напівсухе підходить до домашньої птиці і дичини і страв з них; до помірно гострих м'ясних страв; до устриць, мідій і креветок (напівсухе); до сирів; до салатів з крабами або омарами; до салатів з м'ясом птиці; до солодкої горіховою випічки (напівсухе).
- Солодкі сорти шампанського підходять до фруктів, морозива, пломбіру, негострих сирів, мигдалю, фісташок і інших горіхів, шоколад, кондитерських виробів.
- Коньяк підходить до холодних рибних закусок (сьомги, лосося, балики, чорної ікри, шпротів, сардини), поданий ж під час десерту він добре поєднується з лимоном, кавою, чаєм і фруктами.
- Горілка підходить до маринованого лосося; до закусок з оселедця і закусок з червоною ікрою; до гарячих рибних страв з вишуканими соусами.
|
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (14.04.2013)
|
Переглядів: 1291
| Рейтинг: 0.0/0 |
|