Корисна пам'ятка по найпопулярніших спеціях.
КУРКА: чебрець, каррі, майоран, розмарин, шавлія, чебрець, базилік, паприка, кумін, чилі, імбир
СВИНИНА: розмарин, майоран, чабер, кмин, чорний і червоний перці, мускатний горіх, коріандр
ЯЛОВИЧИНА: розмарин, чебрець, гірчиця, орегано, базилік, тархун (естрагон), коріандр
БАРАНИНА: шафран, коріандр, чебрець, гвоздика, імбир, кмин, м'ята, шавлія, орегано, базилік
РИБА: смажена і печена - естрагон, чебрець, розмарин, куркума, шафран, коріандр, рожевий і білий перець; в супі - гвоздика, перець запашний
ГРИБИ: естрагон, майоран, розмарин, кмин, мускатний горіх, гвоздика
УНІВЕРСАЛЬНІ (для несолодких страв): часник, цибуля, лавровий лист, кріп, петрушка, чорний перець
ГАРЯЧІ НАПОЇ: кава і какао - ваніль, кориця; грог і глінтвейн - мускатний горіх, бадьян
ФРУКТОВІ ДЕСЕРТИ І НАПОЇ: кориця, гвоздика, імбир, бадьян.
ВИПІЧКА: гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон, запашний перець, апельсинова цедра, аніс.
|