Інгредієнти:
►500 г яловичини, ►1 морква, ►1 корінь петрушки, ►1 корінь селери, ►1 головка цибулі ріпчастої, ►60 г шпику, ►3 столові ложки жиру, ►200 г огірків або яблук, ►0,5 столової ложки оцту, ►2 склянки сметани, ►1 столова ложка соусу «Южный».
Приготування:
М'якоть спинної частини яловичини нашпигувати нарізаними солоними огірками або кислими яблуками, загорнути у вигляді рулету, перев'язати і обсмажити з усіх боків. У посуд з пасерований на свинячому шпику корінням (моркву, петрушку, селеру) покласти обсмажене м'ясо, полити олією і оцтом, закрити кришкою і тушкувати в духовці близько двох годин. Під час тушкування м'ясо необхідно перевертати і поливати соком, а в разі необхідності додавати бульйон. Готове м'ясо нарізати на порції. Соус процідити, додати сметану, соус «Южный» і довести до кипіння. Якщо соус вийде рідким, то в нього можна покласти товчені сухарі (1 столову ложку), приготовлені з житнього заварного хліба. Цим соусом залити нарізані шматки м'яса і прогріти. Страву можна подавати з розсипчастою гречаною або пшоняною кашею, із смаженою картоплею
bon appetit:)
|