Інгредієнти:
►груші - 1,5 кг ►стручки ванілі - 1 шт. ►цукор - 1 кг ►гвоздика - 2 бутона ►мигдаль - 30 г ►щіпка кориці ►спирт міцністю 70% - 1,5 л
Приготування:
Груші очистити від шкірки, видалити серцевину, м'якоть нарізати скибочками. Скласти груші в скляну банку. Додати ваніль, мигдаль, гвоздику і корицю. Влити спирт. Закрити банку кришкою і залишити в теплому місці на 10 днів, періодично збовтуючи. Влити в каструлю 1,5 л води, всипати цукор і нагрівати, помішуючи, на повільному вогні, поки цукор не розчиниться. Додати вогонь, довести сироп до кипіння і варити 2-3 хв. Зняти з вогню і дати охолонути. Спирт з грушами процідити через сито, викладене 2 шарами вологої марлі. Змішати з цукровим сиропом. Накрити і настоювати протягом 10 днів при кімнатній температурі, щодня збовтуючи суміш. Готовий лікер профільтрувати через кілька шарів марлі, розлити по пляшках і закрити пробками. Лікер повинен дозрівати 6 місяців.
bon appetit:)
|