П`ятниця, 19.04.2024, 09:58
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Другі страви » М'ясні страви

Курка з соусом Теріякі


Інгредієнти:

►Куряче м'ясо - 1800 гр.

Для маринаду:
►Вода - 3 склянки
►Рослинна олія - 110 мл.
►Часник - 2 зубчики
►Білий перець - 1/2 чайної ложки
►Соєвий соус - 100 мл.
►Вино Херес або
  Оцет (30мл) + вода (30 мл) + Цукор (1 чайна ложка) - 100 мл

Бульйон для маринаду (оптимальний варіант):
►Кістки і обрізки курки
►Морква - 1 шт.
►Імбир свіжий - трохи
►Цибуля - 1 шт.
►Часник - 2 зубчики
►Соєвий соус - 2 столових ложки
►Капуста - 60-120 гр.
►Вода - 6 склянок

Соус Теріяки (домашній):
►Бульйон - 3 склянки
►Соус соєвий - 45 мл.
►Теріяки соус 100 мл
►Коричневий цукор - 4 столових ложки
►Крохмаль - 1/2 столової ложки
►Холодна вода - 1/5 склянки


Приготування:

Візьміть курячі стегна (не грудку!), Зніміть м'ясо з шкірою і дрібно наріжте, включаючи шкіру і жир. Якщо використовуєте при приготуванні не вино, то зробіть і змішайте заготовку: Оцет (30мл) + вода (30 мл) + Цукор (1 чайна ложка). Курку перекладіть у велику миску. Влийте воду і херес (або замінник). Додайте часник, перець, олію і соєвий соус. Надіньте рукавички і гарненько перемішайте (15-20 хвилин). Закрийте контейнер і поставте в холодильник на ніч маринуватися. 2 склянки бульйону доведіть до кипіння в каструлі. В цей час замочіть крохмаль в холодній воді. У киплячий бульйон влийте соєвий та теріякі соус, цукор. Додайте розведений крохмаль і ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок і він загус. Курку дістаньте з холодильника і перемішайте вінчиком. Залиште на 30 хвилин мінімум в кімнатній температурі, перед тим як приступати до наступного кроку. Готувати курку можна як на грилі, так і на сковороді. Процедура однакова для обох способов. На розпечену сковороду налийте олію. Обсмажте протягом 5 хвилин порцію м'яса з кожного боку, не перемішуючи. Через 10 хвилин, курку розділіть лопаткою на роздільні шматки. Влийте трохи соусу і перемішайте курку разом з соусом. Подавайте з рисом та овочами.

bon appetit:)



Категорія: М'ясні страви | Додав: unknown (07.06.2012)
Переглядів: 1274 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Солянка
Маса продуктів у столовій і чайній ложці в грамах
Борщ волинський
Салат по-французьки
Желе з шампанського «Рожевий лід»
Рисовий пудинг
Італійський суп з фрикадельками
Курячий бульйон з потрухами
Банановий чізкейк без випічки
Коктейль "Карамельне небо"
Категорії розділу
Бефстроганов [1]
Биточки [1]
Біфштекс [1]
Страви з яєць [14]
Буженина [2]
Гарніри [19]
Голубці [1]
Грибні [7]
Гуляш [3]
Печеня [1]
Запіканки [8]
Зрази [3]
З морепродуктів [4]
Каші [4]
Котлети [6]
Крокети [1]
Лазанья [4]
Кебаб [5]
М'ясні страви [20]
Овочеві [3]
Омлет [2]
Плов [1]
Рагу [1]
Рататуй [1]
Суші, Роли [12]
Ромштекс [1]
Ростбіф [1]
Страви з риби [15]
Стейк [1]
Тефтелі [2]
Фрикадельки [3]
Чахохбілі [2]
Шашлик [2]
Шніцель [1]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua