Інгредієнти:
►Куряче м'ясо - 1800 гр.
Для маринаду: ►Вода - 3 склянки ►Рослинна олія - 110 мл. ►Часник - 2 зубчики ►Білий перець - 1/2 чайної ложки ►Соєвий соус - 100 мл. ►Вино Херес або Оцет (30мл) + вода (30 мл) + Цукор (1 чайна ложка) - 100 мл
Бульйон для маринаду (оптимальний варіант): ►Кістки і обрізки курки ►Морква - 1 шт. ►Імбир свіжий - трохи ►Цибуля - 1 шт. ►Часник - 2 зубчики ►Соєвий соус - 2 столових ложки ►Капуста - 60-120 гр. ►Вода - 6 склянок
Соус Теріяки (домашній): ►Бульйон - 3 склянки ►Соус соєвий - 45 мл. ►Теріяки соус 100 мл ►Коричневий цукор - 4 столових ложки ►Крохмаль - 1/2 столової ложки ►Холодна вода - 1/5 склянки
Приготування:
Візьміть курячі стегна (не грудку!), Зніміть м'ясо з шкірою і дрібно наріжте, включаючи шкіру і жир. Якщо використовуєте при приготуванні не вино, то зробіть і змішайте заготовку: Оцет (30мл) + вода (30 мл) + Цукор (1 чайна ложка). Курку перекладіть у велику миску. Влийте воду і херес (або замінник). Додайте часник, перець, олію і соєвий соус. Надіньте рукавички і гарненько перемішайте (15-20 хвилин). Закрийте контейнер і поставте в холодильник на ніч маринуватися. 2 склянки бульйону доведіть до кипіння в каструлі. В цей час замочіть крохмаль в холодній воді. У киплячий бульйон влийте соєвий та теріякі соус, цукор. Додайте розведений крохмаль і ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок і він загус. Курку дістаньте з холодильника і перемішайте вінчиком. Залиште на 30 хвилин мінімум в кімнатній температурі, перед тим як приступати до наступного кроку. Готувати курку можна як на грилі, так і на сковороді. Процедура однакова для обох способов. На розпечену сковороду налийте олію. Обсмажте протягом 5 хвилин порцію м'яса з кожного боку, не перемішуючи. Через 10 хвилин, курку розділіть лопаткою на роздільні шматки. Влийте трохи соусу і перемішайте курку разом з соусом. Подавайте з рисом та овочами.
bon appetit:)
|