►2,5 склянки води ►1 склянка сметани ►1 столова ложка сухих дріжджів ►1,5 столових ложки солі ►1 чайна ложка цукру ►Борошно (близько 1 кг або трохи більше)
Для начинки (як варіант): ►Варену картоплю ►1 смажена цибулина ►Трохи меленого чорного перцю
Також необхідні: ►Рослинна олія для смаження ►Часник за бажанням ►Суха / свіжа зелень за бажанням
Приготування:
Варимо картоплю. Поки картопля вариться, готуємо тісто. Коли всі інгредієнти готові, залишилося тільки зробити пиріжки і посмажити їх. Борошно (для початку 3 склянки) для дріжджового тіста обов'язково потрібно просіяти, щоб наситити її киснем. У неї додаємо теплу воду і сухі дріжджі. Залишаємо на 10 хвилин. У тісто додаємо сметану, сіль і цукор. Тепер додаючи борошно, замішуємо щільне тісто. Залишаємо біля тепла підніматися. Тим часом готуємо начинку з вареної картоплі, смаженої цибулі і чорного перцю. Готове тісто розділяємо на м'ячики. Кожен м'ячик розчавлюють в коржик, всередину відправляємо ложку начинки, защипуємо краї і в руках пірожок сплющуюмо до товщини 1 см (так, щоб начинка не порвала тісто). Пиріжки смажимо на олії з двох сторін на помірному вогні. Готові пиріжки можна посипати сухою / свіжою зеленню.