Днями випробувала рецепт компоту зі слив, який взяла з радянської книги "Про смачну і здорову їжу". Спосіб приготування компоту дуже простий, сама трудомістка частина - це витягування кісточок із слив. Взагалі це робити зовсім необов'язково, але я люблю, коли в готовому продукті нічого не заважає.
Інгредієнти:
►500 г слив ►3/4 склянки цукру ►2 л води
Приготування:
Сливи потрібно перебрати і добре вимити. Розрізати сливи навпіл і вийняти кісточки. Цей етап можуть пропустити ті, хто хоче приготувати компот зі слив максимально швидко. У гарячій воді розчинити цукор і опустити туди сливи. Довести компот до кипіння і вимкнути. Вживати сливовий компот найсмачніше в охолодженому вигляді.