Вівторок, 30.04.2024, 22:38
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Скажи мені що ти їси, і я скажу тобі хто ти!

Головна » Статті » Цікаво знати

Крабові палички: склад, калорійність, шкода або користь


Ще в 90-х роках 20 століття багатьом з нас полюбилися «крабові палички». У той час цей продукт здавався екзотичним. Крабів в ті часи багато і не пробували, а сама назва «Крабові палички» вказувало на морський делікатес. І створювалося відчуття, що їси незвичайний, смачний, та ще й корисний морепродукт. Але часи змінюються. І зараз в кожному магазині можна побачити «крабові палички», які українці полюбили за невисоку ціну, зручність зберігання, швидкість приготування з них різних блюд (в основному салатів і рулетиків). Тепер, коли господині навчилися готувати найрізноманітніші страви з крабових паличок на кожен день і для святкового столу, а жителі нашої країни сприймають цей продукт як щось буденне, у багатьох з нас стали виникати питання: А з чого складаються крабові палички? Що входить до їх складу? А чи не шкідливий цей продукт для нашого організму?

Давайте ж спробуємо відповісти на всі ці питання.

Крабові палички володіють невисокою калорійністю - не більше 100 Ккал на 100 грам продукту. Приблизний зміст білків - 6 грам, вуглеводів - 10 грам.

При виробництві крабових паличок (також як і продукту під назвою «крабове м'ясо»), як це не парадоксально, натуральне крабове м'ясо не використовується. Вони можуть виготовлятися як з рибного фаршу, так і з соєвого білка і крохмалю. Оскільки хотілося б, щоб до складу придбаного продукту входили натуральні продукти, уважно читайте склад, зазначений на упаковці.

До складу крабових паличок зазвичай входить фарш рибний сурімі, вода питна очищена, крохмаль, олія рослинна дезодорована, яєчний білок, сіль, цукор, натуральні або ідентичні їм харчові добавки (загусники, ароматизатори, фарбники, підсилювачі смаку).

Сурімі виробляють з філе свіжовиловленої океанічної риби білого кольору, що має низький вміст жиру і високу щільність. Найчастіше для приготування сурімі використовують рибу тріскових порід (минтай, хек, путасу). При виробництві сурімі філе риби не проходить термічну обробку, тому в ньому зберігається частина вітамінів і мікроелементів, але, в основному, залишається тільки білок.

Існує думка, що сурімі виготовляють з рибних відходів, але це не так. Шкура, голови, кістки, нутрощі направляються на виробництво рибного борошна. На виробництво сурімі направляється тільки філе, яке подрібнюється і багатократно промивається чистою холодною водою. Після цього залишаються тільки нерозчинні білки, які, по суті, і є самим сурімі.

Потім отриманий продукт для видалення зайвої вологи пропускається через центрифугу. У результаті виробники отримують пластичну білу масу, без кольору і запаху.

В отриману сурімі додають сіль, цукор, крохмаль, яєчний білок, рослинне масло і стабілізатори. Крабовий смак рибного фаршу додають за допомогою підсилювачів смаку та ароматизаторів, а колір створюють карміном, паприкою або іншими барвниками. Бажано, щоб ароматизатори та барвники, що використовуються при виробництві крабових паличок, були натуральними.

Якісні крабові палички повинні бути пофарбовані акуратно, причому тільки із зовнішнього боку.

У підсумку рибного фаршу в паличках залишається, як правило, 25 - 45%.

Вибираючи крабові палички, зверніть увагу на те, що сурімі має стояти на першому місці в списку інгредієнтів. В іншому випадку (навіть якщо сурімі стоїть другим у списку) фаршу в продукті мінімум. Від покупки крабових паличок, в яких рибний фарш відсутній, краще взагалі відмовитися.

Безумовно, що входять до складу цього продукту, підсилювачі, стабілізатори смаку, фарбники не дуже корисні, але їх застосування у незначних кількостях не заподіє шкоди нашому здоров'ю.

Якісні крабові палички повинні зовні виглядати акуратними, пружними, а на смак бути соковитими.

Розморожувати цей продукт треба при кімнатній температурі, в протилежному випадку м'ясо втратить соковитість.

Крабові палички краще купувати в упаковці, на якій обов'язково повинна бути інформація про те ким, коли і з чого вони були виготовлені, а також дані про виробника, умови зберігання та термін придатності.

Таким чином, якісні, соковиті крабові палички може і не найкорисніший продукт для нашого здоров'я, але, і шкоди вони нам не принесуть. Так давайте використовувати цей продукт для приготування дуже смачних і поживних салатів, які порадують наших друзів і близьких.





Джерело: http://cook.rutxt.ru/
Категорія: Цікаво знати | Додав: unknown (10.09.2012)
Переглядів: 3265 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Випадкові статті
Іспанська тортилья
Деруни з пастою з лосося
Сніданок по-болгарськи
Іспанські булочки
Суп з креветками
Грецький Ролл
Коктейль "Карамельне небо"
Паста з фореллю і рікоттою у вершковому соусі
Лосось запечений під соусом з трав
Шоколадний мус
Категорії розділу
Перші страви [49]
Другі страви [153]
Рецепти заготовок [96]
Закуски [105]
Рецепти виробів з тіста [80]
Рецепти напоїв [70]
Рецепти солодощів [101]
Соуси [12]
Кухні світу [11]
Великодні рецепти [3]
Цікаво знати [33]
Вхід на сайт
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
free hit counters
Передрук матеріалів дозволяється за умови установки активного гіперпосилання на smakoluku.at.ua