Пропоную дуже простий рецепт консервації огірків. Їх потім можна додавати в салати або просто так хрумкати з картопелькою.
Інгредієнти (на 3-літрову банку):
►Огірки розміром 6-7 см ►Часник - 2-3 зубчики ►Кріп - 1-2 парасольки ►Листя смородини - 3-4 шт. ►Листя вишні - 3-4 шт. ►Хрін (за бажанням)) ►Листя дуба (за бажанням) ►Перець пекучий червоний (за бажанням) ►Сіль - 3 ст. л. (Без гірки)
Приготування:
Отже, відбираємо свіжі, міцні, молоденькі, щойно з грядки огірочки розміром 6-7 сантиметрів, миємо їх у холодній воді. У розрахунку на трилітрову банку кладемо 2-3 зубчики часнику, 1-2 парасольки насіння кропу, по 3-4 листків смородини та вишні, можна кілька шматочків хрону, але не обов'язково. Можна ще пару дубових листочків і шматочок червоного пекучого перцю. Засипаємо три столові ложки солі (без гірки, зайве знімаємо ножем). Укладаємо в банку огірочки. Заливаємо все водою з-під крана і закриваємо капроновою кришкою. Два дні вся ця справа повинна постояти для засолювання огірків. Почне трохи пінитися, не переживайте, так треба. Після розсіл зливаємо в каструлю, нагріваємо і кип'ятимо 2-5 хвилин. Банки при такому засолюванні огірків стерилізувати не потрібно. Гарячий розсіл заливаємо назад в банку з огірками, розсіл повинен повністю покрити огірки, якщо трохи не вистачає, доливаємо окропом. Накриваємо металевою кришкою і закручуємо. Якщо Ви маєте гарний підвал або льох, можна банки закрити звичайною капроновою кришкою і зберігати в підвалі. Використовуючи цей рецепт консервації огірків, ви заготовите на зиму чудесну хрустку закуску і доповнення до других страв.
bon appetit:)
|