Шматки курки потрібно обсмажити на добре розігрітій сковороді без кришки до золотистої скоринки. Якщо дозволяє сковорода, краще обсмажувати без додавання жиру, якщо ні - покладіть трохи жиру. Цибулю очистити і дрібно нарізати. У сковороду з куркою додати нарізану цибулю, томатне пюре (приготувати самостійно або використовувати готове, головне - не плутати пюре з томатною пастою), вино (Мадера, портвейн), сіль і перець. Якщо соус виходить густим, додайте небагато м'ясного бульйону. Мені цього не треба було. Курку з соусом закрити кришкою і тушкувати на дуже слабкому вогні близько години. За кілька хвилин до закінчення приготування обережно перемішати вміст сковороди і додати пряні трави (можна взяти свіжі або сушені).